Thomas Cook

Thomas Cook Nederland is onderdeel van de Thomas Cook Group PLC (opgericht in 1841), één van de grootste reisorganisaties ter wereld. Onder Thomas Cook Nederland vallen de merken Neckermann en Vrij Uit.

Neckermann houdt zich vooral bezig met het samenstellen en verkopen van vliegvakanties naar zonnige bestemmingen rond de Middellandse Zee. Daarnaast biedt Neckermann ook vliegvakanties en rondreizen aan naar het Verre Oosten, Afrika, de Caribbean, wintersportvakanties, autovakanties, kampeervakanties en stedentrips binnen Europa.

Vrij Uit heeft een breed assortiment met de beste vakantiebestemmingen waaronder een uitgebreid aanbod aan topcampings. Maar ook voor stedentrips, hotelarrangementen en vakanties in bungalow- en pretparken kunnen vakantiegangers bij Vrij Uit terecht. Daarnaast is Vrij Uit marktleider op het gebied van wintersportvakanties.

Qenner distribueert het Neckermann- en Vrij Uit-aanbod voor Thomas Cook via haar platform naar derde partijen. Daarnaast heeft Qenner het boekingssysteem van Thomas Cook ontwikkeld; de Cooksfinder. Hiermee is het aanbod van zowel Neckermann als Vrij Uit in één systeem te vinden. Het boeken van reizen via dit systeem kan alleen door geautoriseerde reisbureaus en -adviseurs.
De Cooksfinder wordt tevens bij Qenner gehost, net als een deel van de infrastructuur en een aantal andere interne systemen van Thomas Cook Nederland.
Ontvang onze nieuwsbrief